Heel veel nieuwe ciders, bijzondere workshops en proeverijen in november!

De afgelopen maanden is het bijzonder druk geweest rondom de Ciderloods in Rotterdam. Het Cider Festival was een groot succes, bekijk hier een verslag. Ook het assortiment is weer enorm gegroeid, we hebben steeds meer moeite om alles in de winkel te krijgen maar het past gelukkig nog steeds. Naast Spaanse sidras hebben we ook ciders uit Wales, cydr uit Polen en meer Nederlandse appelcider! Ook alle Calvados is weer goed op voorraad.

Voor de komende periode staan er een heleboel leuke proeverijen en workshops gepland, hieronder vind je de data voor november. Voor december zijn we ook druk met een aantal leuke initiatieven, we houden je op de hoogte!

Bojo aan de Maas 20 november

CiderCider is normaal natuurlijk alleen van de cider maar af en toe een uitstapje naar een naar een mooie wijn doen we graag. In samenwerking met Wilde Wijnen organiseert CiderCider een gezellige Beaujolais primeur avond: “Bojo aan de Maas”. We hebben een uniek Nouveau Trio ’14 gemaakt binnen 1 familie uit Morgon; vader, zoon en stiefzoon. Het feestje begint om 19:00 en voor 25,- krijg je volop Bojo, fromage et chracuterie! Er is maar beperkt plaats dus wacht niet te lang. Kaarten bestellen kan hier!

Calvados en sigaren: maken en proeven 22 november

Onder leiding van Ria Bos, de enige sigarenmaakster van Nederland, leer jij hoe je zelf sigaren kunt rollen. Door een tabaksblad te besproeien met Calvados kun je zelf de ultieme sigaar maken. Uiteraard neem je je eigengemaakte sigaar mee naar huis en krijg je ook nog 2 sigaren van Ria mee. Tussen het rollen door wordt er meer verteld over Calvados en krijg je ook enkele Calvados te proeven. Datum: 22 november Tijd: 18:00 tot 20:00 Kosten: 39,50 Kaarten bestellen kan hier, er is maar beperkt plaats dus vol is vol!

Cider proeverij rondje Europa 28 november

Wil jij meer weten over de diversiteit aan ciders in Europa? Boek dan deze proeverij en maak kennis met de bijzondere sidras uit Spanje, apfelweinen uit Duitsland, cidres uit Frankrijk en ciders uit Engeland. Wouter neemt je in 1,5 tot 2 uur mee in een achtbaan van kennis en smaak. Na de proeverij is er uiteraard de mogelijkheid om even rond te snuffelen in de winkel! 28 november van 19:00 tot 21:00 in de Ciderloods. Prijs: 15,- per persoon, meer info of kaarten bestellen? Klik hier!

Workshop cider maken 29 november

Benieuwd naar de tips en trucks van het cider maken? Doe dan mee aan de workshop cider maken onder leiding van Raul. Hij leert je de basis vaardigheden en daarnaast kun je met al je vragen bij hem terecht. Uiteraard kun je tijdens de workshop ook cider proeven. Geef je voor 20 november op via info@cidercider.nl Er is maximaal plaats voor 20 personen dus wacht niet te lang! De workshop is op 29 november van 10:30 tot 13:30 en kost 25,- per persoon.