Heb jij een altijd fruit over en wil je daar graag sap van laten maken?

Vanaf 100 kg kunnen wij dit voor je verwerken tot fruitsap. Het fruit wordt met een krattenkantelaar of met kleine kratjes op een lopende band gelegd zodat het nog gecheckt kan worden. Daarna gaat het door borstels en wordt het nog schoon gespoeld met water. Na het fijnmalen wordt het fruit direct geperst, door de minimale oxidatie krijg je de maximale smaak. Door de pasteurisatie en de verpakking in een bag in box is het sap ongeopend 2 jaar houdbaar en na openen meer dan een maand buiten de koeling. 

Wil jij in plaats van sap liever cider?

Ook dat kan, breng ons jouw appels en peren wij maken er cider van. Of wil je het zelf doen en het sap niet gepasteuriseerd? Ook kun je je appels doneren in ruil voor flessen cider, lees er hier meer over. 

Wat zijn de kosten?

Onderstaande prijzen zijn voor appel en appelperensap inclusief verpakking en btw.

3 liter bag in box 

  • tot 150 liter.                 € 1,45
  • 153 tot 450 liter.          € 1,35
  • 453 tot 1500 liter.        € 1,25
  • meer dan 1500 liter     mail ons voor meer informatie

Wanneer kan ik laten persen?

In de oogstperiode, van begin september tot begin november, iedere zaterdag bij onze productie locatie in Rotterdam. Buiten de oogstperiode kan er uiteraard ook geperst worden maar dan alleen op afspraak, stuur ons een bericht voor de mogelijkheden.

Heb je interesse? Laat het ons weten!

Gebruik onderstaan contactformulier om je op te geven voor een persdag, vermeld daarbij welk fruit, hoeveel je zou willen laten persen en de gewenste tijd. Wij laten jou vervolgens weten hoe laat je welkom bent. Heb je nog vragen of opmerkingen? Bekijk de FAQ’s of stuur ons een bericht via het contactformulier aan de rechterkant van deze pagina!

Welke kwaliteit fruit moet ik aanleveren?

Bedenk dat je alleen goed sap kunt maken van goed fruit. Kleine plekjes of minder mooi fruit is perfect voor in het sap maar melig, rot of overrijp fruit is niet geschikt. 

Wat is de sapopbrengst van fruit?

Gemiddeld heeft het persen van sap een rendement van 70%, dat betekend dus dat je uit 1 kg appels of peren ongeveer 700 ml sap kunt halen.

Kan ik het sap ook ongepasteuriseerd krijgen?

Uiteraard kunnen wij jouw fruit ook alleen persen. Vergeet dan niet om zelf een voedselveilige ton of bijvoorbeeld een IBC mee te nemen. En natuurlijk gelden hiervoor andere prijzen, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Hoeveel procent peer kan er in het appelperensap?

Peren hebben relatief weinig zuur en relatief veel suiker, daardoor is het risico op fermentatie groter. Door minimaal 70% appelsap toe te voegen krijg je een goede balans en een goede houdbaarheid. Dat betekend dus dat je maximaal 30% peer kunt hebben.

Kan ik ook ander fruit bij jullie laten verwerken?

Naast een maler en een pers voor hard en zacht fruit hebben wij ook een professionele ontpitter met een capaciteit van 500kg per uur voor steenfruit zoals kersen, pruimen maar bijvoorbeeld ook mango. De puree uit de ontpitter kan je bijvoorbeeld direct tot jam verwerken of wij kunnen het sap er uit persen.

De maler kan teven groenten en harde vruchten zoals bieten of kweeperen verwerken. Het verwerken van zacht fruit kan het best door het eerst in te vriezen en daarna ontdooit mee te nemen. Interesse in het verwerken van ander fruit, neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Kan ik ook stoofperen laten persen?

Het is zeker ook mogelijk om stoofperen en zelfs stoofappels te laten persen. Deze zijn echter wel wat uitgesprokener in smaak, vaak wat meer zuren en bitters dus een combinatie met wat zoetere appels is vaak het beste.

CiderCider Keilestraat 9f 3029 BP  Rotterdam