Cider en eten deel 1: oesters.

Normandië en Bretagne staan naast de cider ook bekend om hun oesters. Het is dus niet zo gek dat dit een hele bijzondere combinatie is. Zorg dat je genoeg oesters (bijvoorbeeld Utah Beach) en vrienden hebt verzameld. De favoriete cider bij oesters is er eentje uit Cotentin, die heb je dus ook nodig. De mooie bittertjes combineren perfect met de zilte smaak. Open de oester, maak het los en laat je gasten genieten. Als de oesters uit de schelp gegleden is dan schenk je deze vol met de koude cider. Nu hoef je alleen nog maar te genieten!

Uiteraard kun je ook warme gerechten maken met cider, hieronder een paar die mij wel goed in de oren klinken:

Oesters met sjalot, creme fraiche en cidre. 

Oester met cidre sabayon

Oester met cidre bouillon, zeewier en granny smith mousse.

Voor de mooiste oester moet je trouwens bij www.ziltenzalig.nl zijn! Wat is jou favoriete oester recept?