Cidercocktails deel 1: Kir Normand/Breton

Cider is niet alleen heerlijk om op zichzelf te drinken maar ook perfect om cocktails mee te maken! Het lage alcohol niveau, de frisheid en de unieke smaak maken het een interessant ingrediënt met onverwachte mogelijkheden. Van oudsher was het heel logisch om cider en bier te gebruiken in mixdranken, het water was immers te vervuild om te drinken. We beginnen dan ook met een klassieker: Kir Normand of Breton, uiteraard afhankelijk van de gebruikte cider.

Deze bubbelende cocktail is perfect als feestelijk aperitief of als verfrissing tijdens de maaltijd. Het is eigenlijk te simpel, doe in een flûte 2 cl Creme de cassis en vervolgens 9 cl koude cider. Varieer naast de Cassis ook eens Pêche, Fraise of Framboise! Ook een zelfgemaakte vruchtencoulis is een superalternatief, dat maakt het helemaal fruitig en lekker licht!

Neem voor de cider een fris fruitige Guillevic, een artisanale Galotiere Brut of voor de variatie een poiré Domfrontais!